contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

373 Overtoom
Amsterdam-West, NH, 1054 JN

+31 20 681 5792

De Oost Bespoke Tailoring is an Amsterdam based tailoring house with a contemporary sense of style & personal attention. We design and tailor suits, shirts, jackets, trousers, skirts and coats for ladies & gentlemen. 

 

 

Harris Tweed Coat

Een van onze favoriete materialen om mee te werken is en blijft Harris Tweed uit de Schotse hooglanden. Dit vanwege de uitmuntende eigenschappen om de stof te kunnen verwerken. En het rijke pallet aan kleuren die parallel lopen met de seizoenen op de locatie van de weverij. Deze keer werden door een klant uitgedaagd om de kleur blauw subtiel als thema te verwerken.

De kunst is dan om balans te vinden in detail en eenvoud zodat de Harris Tweed stof zijn karakter blijft behouden. Zodoende dus een blauwe voering van Cupro Bemberg, zo worden de blauw tinten onderling versterkt. Praktisch is het ook om dat Cupro voeringen warmte vasthouden en deze jas dan ook bij buitenactiviteiten zoals jagen en paardrijden zal worden gedragen.

Verder hebben we de knoopsgaten in de mouw en op de revers tevens blauw gestikt. Als u goed kijkt ziet u ook de blauwe kleur in de knopen terug komen. Kortweg een robuuste jas die de rest van het leven mee kan.