contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

373 Overtoom
Amsterdam-West, NH, 1054 JN

+31 20 681 5792

De Oost Bespoke Tailoring is an Amsterdam based tailoring house with a contemporary sense of style & personal attention. We design and tailor suits, shirts, jackets, trousers, skirts and coats for ladies & gentlemen. 

 

 

Flower Curtain Wedding Suit

Een huwelijk is vaak opgebouwd uit 2 gedeelten. Een officieel gedeelte gedurende de dag en in de avond een feest met een meer persoonlijk karakter en een bijbehorend thema. Het is jullie feest dus je mag los gaan qua je kleding om er voor jezelf en je gasten een onvergetelijke happening van te maken.

Voor dit huwelijk werden we benaderd om mee te denken aan een outfit met bloemetjes stof. Nu zijn dat stoffen die niet zomaar op voorraad liggen en vaak helemaal niet geschikt zijn om een goed gemaakt en passend pak van te maken. We zijn dan ook eerst opzoek gegaan naar een leverancier van dergelijke materialen en zijn zo uitgekomen bij een leverancier van gordijn stoffen die qua gewicht en samenstelling mooi verwerkt kunnen worden.

We hebben gekozen voor een 3-delig trouwpak bestaande uit een jasje, broek en vest. Met name het vest zien we bij de trouwpakken steeds vaker weer terugkomen. Je kan natuurlijk kiezen om bijvoorbeeld het vest alleen van een gekke stof te laten maken zodat je het pak daarna ook nog voor ‘normalere’ gelegenheden goed kan gebruiken. In dit geval dus gewoon the full monty omdat er overdag al in Jacquet wordt getrouwd.

Het vest is een double-breasted model met revers zodat je ook volledig gekleed bent wanneer het jasje uitgaat. Je ziet dit soort uitgesproken modellen weer vaker dankzij TV-shows zoals Madmen en Boardwalk Empire die dan ook vaak als inspiratie worden gebruikt.

Het jasje heeft opgesneden revers zodat het meer uitgesproken is en de masculine bouw prominenter wordt benadrukt. Het maakt tevens slanker in het bijzonder wanneer de zakken enigszins schuin worden geplaatst. Er ontstaat zo een X in de taille. Omdat het jasje wat korter gesneden is dan bij een pak voor het werk kan het naderhand bijvoorbeeld ook uitstekend op een spijkerbroek en bij andere feesten worden gedragen.