contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

373 Overtoom
Amsterdam-West, NH, 1054 JN

+31 20 681 5792

De Oost Bespoke Tailoring is an Amsterdam based tailoring house with a contemporary sense of style & personal attention. We design and tailor suits, shirts, jackets, trousers, skirts and coats for ladies & gentlemen. 

 

 

Blog - Tips - Tricks De Oost Bespoke Tailoring - Maatpakken heren dames

Blog De Oost Bespoke Tailoring Bespoke Suit shirts dress style tricks inspiration for men women. Maatpakken Kostuums Kleermaker Engels Italiaans Handgemaakt Heren Dames 

Bespoke kenmerken

Jean-Paul Samson

Bespoke kleding gaat om een stukje esthetische schoonheid en gedetailleerde afwerking. Twee van de kenmerken zijn de hoeveelheid handwerk en subtiele persoonlijke details. Dit schept niet alleen waarde voor de drager maar is ook een signaal van beschaafdheid. Je doet tenslotte moeite om je verfijnd te presenteren en dat opent letterlijk deuren.

handgemaakte-mouw-split-open-knoopsgaten-20121115-1157341.jpg

Handgemaakte mouw split met open knoopsgaten. 

Wanneer alles klopt dan is zelfs het kleinste detail een genot om te zien. De combi van Kasjmier stof met een paarse ruit doet de satijnen Paisley voering in dit voorbeeld exploderen qua kleur, een goed huwelijk dus. Dit is overigens de mouw split, uiteraard met de hand gemaakt volgens het oude ambacht. De knoopsgaten zijn met de hand gemaakt in de kleur van de achtergrond (het Kasjmier doek). De knopen zijn van hars zodat ze sterk zijn en een natuurlijke glans geven.

De stof is afkomstig uit de Snowflake 2 collectie van Hunt and Winterbotham en de voering uit de Fancy lining collectie van hetzelfde huis.