contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

373 Overtoom
Amsterdam-West, NH, 1054 JN

+31 20 681 5792

De Oost Bespoke Tailoring is an Amsterdam based tailoring house with a contemporary sense of style & personal attention. We design and tailor suits, shirts, jackets, trousers, skirts and coats for ladies & gentlemen. 

 

 

Blog - Tips - Tricks De Oost Bespoke Tailoring - Maatpakken heren dames

Blog De Oost Bespoke Tailoring Bespoke Suit shirts dress style tricks inspiration for men women. Maatpakken Kostuums Kleermaker Engels Italiaans Handgemaakt Heren Dames 

Overhemden met persoonlijke finesses

Jean-Paul Samson

shirt-detail1.jpg

We zijn met onze klanten altijd weer aan het klankborden om te ontdekken hoe de kleding elke keer weer zijn eigen finesses kan krijgen. Over smaak valt juist zeer veel te twisten daarom een aantal kleine trucjes om overhemden een extra lading te geven. Op de foto zie je de close-up van een overhemd, model semi-cut away boord, dat wordt gebruikt voor het bezoeken van feestjes.

Wat hebben we gedaan?

IMG_1744.jpg

1. Het overhemd is zo fijn mogelijk gestikt op de naad, simpelweg een manier van kleding maken    die verfijnder is dan gebruikelijk. Bij de meeste overhemden gebeurt dit op 5mm. of meer waardoor het overhemd er minder verzorgd uitziet.

2. Het stiksel is in een contrast kleur gedaan. We kiezen bij voorkeur tonen die uit dezelfde kleurfamilies komen zodat deze subtiel in elkaar overlopen en elkaar verrijken.  Je kan natuurlijk ook voor zware contrasten gaan zoals een blauw doek met rood accent maar dat is toch meer om op te vallen. Het is maar welke boodschap je wilt uitdragen. Donker blauw is goed te combineren met paars, fuchsia, blauw tonen en bijvoorbeeld goud bruin.

3. De stof. Er zijn vele soorten kwaliteiten stof en betreffende katoenen overhemden is Sea-Island cotton het meest comfortabel dragend. Bovendien het best te verwerken als kleermaker. Dit overhemd is gemaakt met een doek van Monti srl. om exact te zijn: Giorgia 4250004/913.

Door de gelaagde structuur is een overhemd van een dergelijke kwaliteitsstof erg levendig. Het zit gewoon lekker, what more to say.