contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

373 Overtoom
Amsterdam-West, NH, 1054 JN

+31 20 681 5792

De Oost Bespoke Tailoring is an Amsterdam based tailoring house with a contemporary sense of style & personal attention. We design and tailor suits, shirts, jackets, trousers, skirts and coats for ladies & gentlemen. 

 

 

Blog - Tips - Tricks De Oost Bespoke Tailoring - Maatpakken heren dames

Blog De Oost Bespoke Tailoring Bespoke Suit shirts dress style tricks inspiration for men women. Maatpakken Kostuums Kleermaker Engels Italiaans Handgemaakt Heren Dames 

Ask a tailor: Zakelijk kledingadvies voor de beginnende professional

Jean-Paul Samson

Het samenstellen van een stijlvolle en zakelijke kledingstijl kan best een uitdaging zijn. Wanneer je echter goed voorbereid te werk gaat en je keuzes bewust maakt. Dan is er geen reden waarom dit geen succesfactor in je carrière zal zijn.

Hierbij een klein plan van aanpak:

 1. Stel jezelf de vraag wat je uit wil stralen en heel belangrijk waarom? Vergeet de mode en bedenk wat op langere termijn werkt. Het pak is de afgelopen 300 jaar amper veranderd en dit niet zonder reden. Dames hebben meer vrijheid en dus ook meer valkuilen qua zakelijke kleding.

Elke organisatie heeft zo zijn eigen cultuur of gebrek aan. Kijk dus goed wat de kledingstijl is en hoe je hier rekening mee kunt houden maar je toch kan onderscheiden. Dit zodat je niet de volgende bent die er als 13 uit een dozijn uitziet. 
Natuurwet voor de well dressed lady & gentlemen is: Dress for the job you aspire and not the one you currently have.

 2. Is het helder wat je wilt uitstralen en wat voor associaties je wilt oproepen en waarom? Dan is het met terugwerkende kracht jezelf afvragen welke kledingstukken – kleuren – combinaties – accessoires hiervoor nodig zijn.
Natuurwet 2: Dont be penny wise and pound foolish.

 3. Zorg dat je basis stukken( pak-colbert-broek/rok) om te beginnen passen op jouw lichaam en rekening houden met jouw lichaams- proporties. Een strak pak is best leuk, niet als je 110kg. schoon aan de haak bent. Ten tweede is het beter om eenvoudige kleuren zoals antraciet en midnight blue te gebruiken, passend bij alle gelegenheden en eenvoudig te combineren met overhemden/blouses. Afhankelijk van je intrinsieke waarden en de gelegenheid op het moment kan je accessoires toevoegen.
Natuurwet 3: Kijk in de spiegel en vraag iemand die jou kent om zijn/haar persoonlijke feedback, niet de verkoper.

Wie deze eenvoudige stappen volgt heeft een solide basis om vanaf dag 1 professioneel gekleed te gaan en zich te onderscheiden.

In de volgende post gaan we verder in op de kledingstukken en de punten waar je op moet letten voor aanschaf.

Zijn er specifieke punten of wenst u een persoonlijk (zakelijk) stijl- en kledingadvies neemt u dan contact met mij op: samson@deoost.nl