contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

373 Overtoom
Amsterdam-West, NH, 1054 JN

+31 20 681 5792

De Oost Bespoke Tailoring is an Amsterdam based tailoring house with a contemporary sense of style & personal attention. We design and tailor suits, shirts, jackets, trousers, skirts and coats for ladies & gentlemen. 

 

 

Blog - Tips - Tricks De Oost Bespoke Tailoring - Maatpakken heren dames

Blog De Oost Bespoke Tailoring Bespoke Suit shirts dress style tricks inspiration for men women. Maatpakken Kostuums Kleermaker Engels Italiaans Handgemaakt Heren Dames 

De geschiedenis en het ontstaan van het kleermakersvak en -ambacht

Jean-Paul Samson

De kennis en kunde van kleermaken, van het snijden en naaien van stoffen, van het maken van een daadwerkelijk bespoke patroon, kwam langzaam tot ontwikkeling in de 12de eeuw. In deze eeuw vestigden zich door heel Europe kleermakersgildes, weversgildes en stofhandelaren. Terwijl men in de Middeleeuwen vooral naar kleding keek als een manier om het lichaam te bedekken, ontdekte men in de Renaissance de unieke vormen van het lichaam. Deze ontdekking zorgde voor het ontstaan van ‘mode’.

In de grote steden van Europa groeiden de meester kleermakers uit tot belangrijke figuren. In dezelfde tijd ontwikkelde de textielindustrie zich in razend tempo, terwijl de kennis en kunde streng bewaakt werd door de gildes.

Met het uitgroeien van dorpen tot steden, ontwikkelden zich ook mode en trends. Het gevolg hiervan was de ontwikkeling van een nationale identiteit op het gebied van kleding. Italiaanse, Franse en Engelse kleermakers zijn zich in deze periode gaan specialiseren in verschillende technieken, waardoor deze landen vandaag de dag zo’n kenmerkende stijl qua kleding hebben.

Bron:
Huddersfield Cloth: A History of Cloth