contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

373 Overtoom
Amsterdam-West, NH, 1054 JN

+31 20 681 5792

De Oost Bespoke Tailoring is an Amsterdam based tailoring house with a contemporary sense of style & personal attention. We design and tailor suits, shirts, jackets, trousers, skirts and coats for ladies & gentlemen. 

 

 

Blog - Tips - Tricks De Oost Bespoke Tailoring - Maatpakken heren dames

Blog De Oost Bespoke Tailoring Bespoke Suit shirts dress style tricks inspiration for men women. Maatpakken Kostuums Kleermaker Engels Italiaans Handgemaakt Heren Dames 

Welke stoffen zijn geschikt voor pakken en jasjes in de zomer?

Jean-Paul Samson

Summer-suiting-Stoffen-voor-pakken.jpg

 

Een goed geklede heer houdt rekening met de seizoenen en stemt zijn kleding daar op af. Niet alleen qua gewicht van de stof. Maar bijvoorbeeld ook het soort stof en de soorten weefsels verdienen een stukje aandacht.

De klassieke Britse etiquette schrijft de volgende weaves voor in het zomer seizoen;

  1. Pick and Pick in de kleur grijs. Let wel: grijs is de toon zoals in het voorbeeld onder waarin twee kleuren draden zijn toegepast om de stof levendig en licht te houden.
  2. Een Fawn Glen Plaid, de overcheck (ruit) mag in elke gewenste kleur zijn. Zodoende is een Prince of Wales check ook een optie.
  3. Houndstooth of Sheppard Check, liefst zwart wit zodat er een mooi contrast ontstaat met uw overhemd en broek.
  4. Zijde in alle denkbare kleuren.
  5. Plain weaves in tropische of koloniale kleuren.

Gewicht van de stof is natuurlijk zeer bepalend, niet allen qua warmte maar ook betreffende hoe de stof valt. Een zomer stof is voor mij persoonlijk een stof met een gewicht van onder de 300 gram, liefst 280 gram. Gevolg is dat de stoffen minder, wanneer we spreken over wol, minder vorm geven en uw silhouet, mits hetzelfde partoon gebruikt, iets minder fitting is. Dit kan natuurlijk tijdens de fit ( het eerste keer passen van uw pak) verder worden afgestemd. Het is overigens geen enkel probleem om een jasje te dragen op een broek van een andere stof zoals katoen. Zorg dan wel dat het contrast in kleur zo groot mogelijk is. Draagt u een pak of kostuum dan is het raadzaam om een tropische wol, linnen, katoen of Mohair te kiezen. Allen ademend, duurzaam en prettig dragend in warme temperaturen.

Mijn tip zorg dat uw pakken qua broek en jasjes onderling gemengd kunnen worden en ook als losse kledingstukken gedragen kunnen worden. Een pak is dan dus een pak, broek en jasje in 1. Simpelweg meer waar voor uw geld en meer plezier van uw kleding.

De Klassieke Britse Etiquette qua Zomer stoffen voor kostuum en jasje. 

Summer-Suiting2.jpg