De stof voor je trouwpak kiezen, zo doe je dat goed

Bij het kiezen van de stof voor een trouwpak zijn er diverse afwegingen te maken.

Helaas staren veel bruidegoms zich blind op 1 ding en dat is de kleur. Uiteraard is de kleur van je trouwpak erg belangrijk. Maar de fout die men veel maakt is dat men dit baseert op foto's of visuals van het internet.

Probleem is dat foto's bewerkt zijn en je afhankelijk van je schermsetting altijd een andere kleur krijgt. Je ziet dus nooit hoe de stof echt is. Daarom is het belangrijk stoffen minimaal in het echt te zien. Maar dan ben je er nog niet.

Een stof is een complete beleving voor meerdere zintuigen. Denk aan het gevoel van de stof, de structuur/ textuur en dit heeft dan weer effect op hoe de stof zich gedraagt. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld hoe de stof valt, of deze warm of koel toont en voelt, welke associaties dit oproept en zo kan je nog wel even doorgaan.

Uiteindelijk moet je gewoon een stof kiezen die jij en je aanstaande mooi vinden maar het is best handig om wat richting te hebben om zo beter voorbereid te zijn en wel overwogen keuzes te maken. In deze video licht ik je meer toe over het kiezen van de stof voor je trouwpak op maat en hoe je dat goed kan doen.