Dames Maatpak

Een dames maatpak zorgt ervoor dat jij er op je best uitziet en voelt!


Dit omdat elke factor die van invloed is op jouw look en feel met een dames maatpak op jouw wensen is afgestemd en deze onderling in balans zijn.

Elk maatpak voor dames bestaat uit 4 factoren:


1. De maten van een dames maatpak


Elke vrouw heeft haar eigen verhoudingen en vormen qua figuur en ideeën daaromtrent.
Kleding uit de winkel sluit hier simpelweg niet op aan waardoor je nooit de pasvorm zal hebben die jou complimenteert. Laat je jouw maatpak als vrouw opmeten op je persoonlijke maten en rekening houdend met je manier van dragen en stijl dan heb je de best mogelijke pasvorm. Door een goed pasvorm kan je met een maatpak zowel punten accentueren als camoufleren.

2. Het model / De stijl van een dames maatpak


Dames maatpakken kunnen gemaakt worden in elk model dat je wenst.
Dus zoals jij het maatpak mooi vindt ongeacht dit nu in de mode is of niet. Ook heeft het model van een dames maatpak grote invloed op de pasvorm en uitstraling. Wat de ene vrouw staat kan bij de ander een totale faux pas zijn.

Uiteraard laten de meeste dames eerst een maatpak maken dat ‘klassiek’ is en ben je dan wat meer vertrouwd met het proces van het maken van een dames maatpak dan word je vanzelf creatiever met stijlelementen waardoor je steeds meer een eigen persoonlijke stijl met je maatpak durft neer te zetten. De een kiest ervoor om altijd basic modellen pakken te laten maken zodat deze gecombineerd kunnen worden zonder op te vallen en er zijn ook dames die hun pak juist zo laten maken dat het eruit springt. Ieder de vrijheid in haar keuzes met een pak op maat.

Het populairste model is een broekpak op maat waarbij de broek en de colbert samen maar ook afzonderlijk gedragen kunnen worden.

Dames gilet / vest


Een gilet /vest voor dames is een echte eye-catcher waar je wellicht niet direct aan denkt. Het zorgt voor een upgrade in je stijl wanneer je het onder een colbert draagt. Een maatpak bij een dame zie je al niet vaak laat staan een 3-delig maatpak met gilet. Een gilet op maat kan je ook heel goed zonder colbert dragen om zo een element van eigen expressie en stijl toe te voegen.

Dit kan zowel zakelijk klassiek zijn, het gilet is dan gemaakt van dezelfde stof als het pak. Of je maakt het veel levendiger door een compleet andere stof en/of kleur te gebruiken voor je vest dan de stof van je pak.

Een gilet kan je overigens ook goed dragen op bijvoorbeeld jeans of een andere broek om zo een factor van speelse formaliteit en creativiteit toe te voegen.

En een gilet is daarbij ook nog zeer praktisch omdat je de armen vrij hebt om te bewegen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het ook duurzaam is voor het milieu omdat je een extra laag kleding draagt waardoor de verwarming weer lager kan.

3. De materialen van een dames maatpak


De keuze qua materialen is bijna onbeperkt wanneer je een goede kleermaker hebt die je dames maatpak maakt. Stof is een dimensie die groter is dan zwart of donkerblauw. Stof roept associaties /emoties op en geeft een bepaalde performance aan je kleding. Wat zie jij voor je als je denkt aan een dames een in een maatpak van Flanel in vergelijk met een knallend rood maatpak?

Het gaat niet alleen om kleur maar ook om factoren als gewicht, structuur, weaves, designs en nog veel meer.
Zie het als het kruiden van je eten, met een juiste tweak kan je een hele look opeens upgraden van good to great. En bij een maatpak wil je als vrouw ook dat het gewoon geschikt is om te dragen dus ook de performance van de stof is erg belangrijk.

Hierdoor gaat je kleding zeer lang mee en valt het bijvoorbeeld door het gewicht ook weer veel mooier. Wat heb je bijvoorbeeld aan een dames maatpak dat mooi van kleur is maar niet lekker voelt? Ook hier is dus balans erg belangrijk. Uiteraard helpt de kleermaker je de voor juiste keuzes te maken. Begin basic met blauw of grijs is ons devies en experimenteer vandaaruit verder met exotischere materialen en stofstijlen.

4. De maakwijze van een dames maatpak


Zijn je maten genomen, is je model bepaald en heb je de juiste stof dan kan je dames maatpak in elkaar worden gezet. Het mooie is dat dit bij een goede kleermaker met de hand gebeurt waardoor je een veel betere kwaliteit kleding hebt dan in de winkel te vinden is. Simpelweg een kwestie van tijd en aandacht. En heel belangrijk je weet wie je kleding maakt en daarmee ben je sustainable bezig wanneer je een dames maatpak laat maken.

En je gaat natuurlijk passen waarbij je verdere details kan uitwerken en de punten op de i zet.
Dit wordt bijgehouden op je eigen maatformulier waardoor je feitelijk je eigen persoonlijke modelijn bent opgestart. Wil je weer iets nieuws laten maken dan kan je vanuit die blauwdruk eenvoudig zaken aanpassen en verder verbeteren. Ook is men bekend met je persoonlijke wensen en dat maakt samenwerken wel zo prettig en effectief. Wie droomde er vroeger niet van om als meisje haar eigen prinsessen jurken te kunnen ontwerpen en maken. Met een dames maatpak is dat mogelijk.

Dames Maatpak Inspiratie:

Klik hier om meer van onze dames maatpakken te bekijken

Blazer Jurk Op Maat