Pakken van visgraat stof

Wat is visgraat stof?


Bent u op zoek naar een passend zakelijk of stadspak, denk er dan eens over na om uw kleding te laten maken met de visgraat stoffen die verkrijgbaar zijn bij De Oost. Als u op zoek bent naar een zwaarder Tweed-pak voor buiten, worden deze ook aangeboden in visgraatmotief. Technisch gezien is visgraat niet echt een stof, het is een methode om een ​​stof te weven.

Visgraat is een keperweefsel met draden die afwisselend naar links en rechts lopen om een ​​omgekeerd V-ontwerp te vormen dat kan worden opgevat als de botten van een vis. Dit is een populaire stijl voor pakken en colberts. Stof met visgraatpatroon is meestal wol en is een van de meest populaire stoffen die worden gebruikt voor pakken en bovenkleding. Tweed wordt vaak geweven met een visgraatpatroon.

Visgraat uit de Harris Tweed Collectie van Holland & Sherry - HS 1389, verkrijgbaar bij De Oost.

Double Breasted Roestbruin Visgraat Gilet met Notch Revers

Visgraat populair bij zakelijke pakken


Zoals te zien is op onze maatpakken pagina, hebben veel klanten ervoor gekozen om hun pakken te laten op maat maken met een visgraat geweven stof. Tegenwoordig is visgraat stof te vinden in vrijwel elk kledingtype, in een eindeloze verscheidenheid aan maten, schalen, texturen, gewichten, kleuren, mengsels, enz. Het is ook een van de gemakkelijkste manieren voor een man om patronen in zijn garderobe te introduceren: omdat het zo subtiel en monotoon is dat je je niet echt zorgen hoeft te maken dat het botst met andere patronen.

Formele kleding met visgraatpatroon


In onze collectie op maat gemaakte smokings, slipjassen, jacquets, gilets, galakleding en formele kleding komt het visgraatpatroon ook terug. Eén van onze eyecatchers in het atelier van De Oost is een jacquet en gilet met een sterk zichtbaar visgraatpatroon.

Jacquet en gilet in visgraat stof