Wat zijn beperkingen van made-to-measure pakken?

Read this article in English

Made-to-measure kleding heeft over het algemeen een betere pasvorm dan kledingstukken die zijn geproduceerd volgens standaardmaten. Het wordt echter nog steeds beperkt door een aantal factoren die invloed hebben op de pasvorm, zoals:

Meetfouten: Bij het nemen van de maten van de klant kunnen meetfouten optreden waardoor de uiteindelijke kledingstukken niet goed passen.

Veranderingen in lichaamsvorm: Het lichaam van de klant kan in de loop van de tijd veranderen wat kan leiden tot een verandering in de pasvorm van het kledingstuk. 

Beperkte meetpunten: Bij het nemen van de maten van de klant worden meestal alleen de belangrijkste meetpunten gebruikt waardoor eventuele afwijkingen in de lichaamsvorm over het hoofd kunnen worden gezien. Een groot verschil wanneer u uw kleding bespoke laat maken is dat er specifieke lichaamsmaten worden genomen die niet alleen aansluiten bij uw maten maar ook rekening houden met uw specifieke manier van bewegen en in relatie staan tot het specifieke kledingstuk.

Materiaalkeuze: Het materiaal waarvan het kledingstuk is gemaakt kan ook invloed hebben op de pasvorm. Stoffen die minder rekbaar zijn kunnen bijvoorbeeld minder goed passen dan stoffen die meer rekbaar zijn.

Productieprocessen: Het productieproces van made-to-measure kleding kan ook invloed hebben op de uiteindelijke pasvorm. Als de productie niet nauwkeurig genoeg is kan dit resulteren in kledingstukken die niet goed passen. Daarnaast heb je met Bespoke Tailoring een meer uitgebreide keuze met betrekking tot het maken van het kledingstuk.

In conclusie: Wat zijn de verschillen tussen Bespoke en Made-to-Measure pakken?


In de onderstaande infographic een overzicht van de verschillen tussen bespoke gemaakte pakken en made-to-measure pakken.