Wat draag je als trouwpak in de winter?

Dit draag je als trouwpak in de winter


Onze klanten laat vaak een trouwpak maken dat zowel tijdens de bruiloft als daarna gedragen kan worden. Zij het als 1 outfit of als los jasje, broek, of gilet.
Meestal is de beste keuze om jasje en broek te maken van een mooie rijke winterse stof met een goede body en structuur.
Je komt dan vaak op Flanel, een zwaardere wol of Tweed uit. Hoewel er ook lichtere gewicht stoffen zijn die dit effect kunnen geven.

Welke kleur trouwpak kies je?


Qua kleuren zien we veel groen maar ook bordeaux /merlot rood en bruintinten bij de trouwpakken die we maken voor in de winter en herfst. Basically de tinten van de bladeren zeg maar. Blauw is en blijft natuurlijk ook een goede keuze voor een winters trouwpak. De patronen kunnen divers zijn, ruiten - houndstooth - sharkskin, maar dan niet met een al te groot contrast.

Hoe groter het contrast des te meer het spreekt maar daarmee beperk je wel de mate dat je het regelmatig aan kan. Je zit er niet op te wachten om bekend te staan als de man met dat groen geruite pak dat hij ook bij zijn winter wedding aan had. Hoewel we ook klanten hebben die dat juist wel doen. Zolang jij je er goed bij voelt dan heb je mijn zegen.

Wat is het voordeel van de juist gekozen stof?


In deze video lopen we een groen pak door gecombineerd met een grijs puppytooth vest met een gele hue dat we hebben gemaakt voor een winter wedding en om daarna te dragen. Een goed recept voor wie stijlvol op zijn bruiloft wil verschijnen met een understated confidence. Dat kan je eigenlijk als algemene trouwpak trend zien.

Stijltip: Door het vest meer te laten spreken kan het pak wat rustiger en creëer je een mooie balans qua stijl zonder over the top te gaan. Persoonlijk vind ik de stof belangrijk maar gaat het toch echt om de manier van maken en de pasvorm in ons ambacht - bespoke tailoring.